Jouluenkeleitä ja sydämiä oliiviöljystä
Valmistaminen on helppoa ja sopii aloittelijalle ensimmäiseksi saippuakokeiluksi. Reseptiä voi muokata lisäämällä saippuamassaa tuoksuja tai värejä. Valmis saippua on vaaleahkoa, kovaa ja melko kauan säilyvää.
Tarvikkeet
500 g oliiviöljyä (huoneenlämpöistä)
64 g lipeää
140 g vettä (kylmää)
Saippuan valmistaminen on helpompaa, jos lisäät veden määrää. Ohjeen mukaisella vesimäärällä saippuamassa kiisselöityy melko nopeasti. Mikäli perussaippuaan lisätään tuoksuja, kannattaa vesimäärää lisätä (vettä 140 g-200 g).
- Mittaa kaikki ainekset valmiiksi.
- Sekoita rauhallisesti lipeä kylmään veteen.
- Lisää lipeä-vesiseos oliiviöljyyn ja jatka sekoittamista sauvasekoittimella.
- Kun seos on kiisselimäistä, lisää mahdolliset tuoksu ja väriaineet.
- Kaada massa muotteihin.
- Peittele muotit pyyheliinalla, älä kuitenkaan anna pyyheliinan koskea saippuamassaa.
- Saippua on valmista muotoiltavaksi veitsellä 12-24 h kuluttua.
- Laita muotoillut saippuapalat kuivumaan n. 1 kk ajaksi pölyttömään ja ilmavaan paikkaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti