lauantai 26. syyskuuta 2009

Blogi Facebookissa

Lisättyäni oman blogini Facebookiin, alkoi sadella kyselyitä, kuinka se oikein sinne lisätään. Tässä on nyt sitten ohjeet, jotta kaikki saavat oman bloginsa lisättyä feissariin.

1. Kirjaudu facebookiin osoitteessa http://www.facebook.com/apps/application.php?id=9953271133
Tällä pääset suoraan Networkedblogs-ohjelmaan

2. Valitse "Go to Application"


3. Valitse nyt "Add a New Blog"4. Täytä seuraavaksi blogisi tiedot. Kannattaa tietysti miettiä kerralla asia kunnolla, mutta ei huolta, näitä tietoja pystyy muokkaamaan myöhemminkin. Huolehdi vain, että kirjoitat URL-kenttään varmasti oikein blogisi osoitteen.5. Paina sitten "Next >" -nappulaa siirtyäksesi seuraavaan vaiheeseen.

6. Seuraavassa kohdassa suosittelen ottamaan tälpän pois, muuten saat trackle.com -mainoksia sähköpostisi täyteen (tämä tuli kokeiltua enkä vielä ole keksinyt, miten niistä pääsee eroon)
7. Seuraavaksi vahvistat, että tosiaan olet blogisi kirjoittaja painamalla "Yes". Kuvassa oleva sana 'wed' korvautuu oman blogisi nimellä. Tämä on hieman päätön juttu, koska seuraavassa vaiheessa teet uuden vahvistuksen...8. Hienoa, olet siis oman blogisi kirjoittaja :-) Seuraavaksi vahvistat asian valitsemalla:
a) Ystäväsi vahvistaa sinut eli joku (valitsemasi henkilö) saa sähköpostia, jossa on linkki. Napsautettuaan tuosta linkistä sinut on vahvistettu blogin omistajaksi. Älytön tarkistustapa, voithan helposti laittaa tarkistusviestin toiseen sähköpostiosoitteeseesi...Hanki siis kaksi sähköpostia...
b) Lisäät, jos siis osaat, widgetin (eli vimpulan) blogiisi. Tämä on sinänsä aika hyvä juttu, siinä jää kivasti ihmisille samalla nappula blogiin ja lukijakunta tulee näkyviin.Se tapahtuu melko helposti eli valitsemalla tämän vaihtoehdon saat tekstin, joka tulee kopioida (valitset tekstin ja vaikka CTRL+C näppäinyhdistelmällä kopioit tekstin koneen muistiin).


Sen jälkeen menet blogisi hallintaan, lisäät sinne uuden Widgetin, jonka tyyppi on HTML/JavaScript (tai jotain sinne päin ohjelmoinnin hirveyksiin viittaavaa), liität tekstin siihen widget-laatikkoon ja tallennat sen. Sen jälkeen palaat takaisin NetworkedBlogs sivulle (ethän vain sulkenut ikkunaa siirtyessäsi välillä blogiin) ja valitset "Verify Widget"-nappulan.No niin, jos et mokannut jossain kohdassa, niin blogisi on hienosti lisätty Feissariin. Tässä ovat aplodit paikallaan - aaltoliikettä kaikki ja raikuvat aplodit!!! - Asetukset on kyllä vielä tekemättä, mutta näinkin on jo melko hyvä. Jos taas mähläsit jossain kohtaa (tai ohjeeni olivat yhteensopimattomia ajatusmallisi kanssa), niin palaa muutama pykälä taakse päin ja aloita uudelleen siitä kohdasta, jossa kopioit Widgetin. Tai käske sen ystäväsi todella vahvistaa sinut blogisi kirjoittajaksi!

Jatkan toisella kertaa siitä, kuinka kuvake päivitetään, kutsutaan ystäviä tai tungetaan blogin uusimmat tekstin automaattisesti feissariin nähtäville. Tästä seuraavalla kertaa, nauti nyt onnistuneesta blogin ilosta ja sotke asetukset yrittämällä itse :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti